Anna K Sjögren
 


Jag är kostvetare och skribent som skriver om mat och konsumentfrågor. Nyfikenheten är min drivkraft, jag vill veta hur maten är sammansatt, vilken plats den har i vår kultur, hur den förändras vid tillagning och hur näringsämnena påverkar kropp och tanke.


Jag skriver regelbundet i tidningarna Allt om mat, Livsmedel i fokus och White Paper. Har även skrivit kokböcker tillsammans med några av Sveriges främsta kockar och konditorer. Jag förser kokboksklassiker, till exempel Vår Kokbok och Bonniers Stora Bakbok, med faktatexter. 


I januari 2017 mottog jag Gastronomiska Akademiens Guldpenna för ”Utomordentligt författarskap på det gastronomiska området”. Vid Stellagalan i januari 2018 var jag nominerad i kategorin ”Stella Media”.

Anna K Sjögren

är kostvetare och frilansskribent som skriver om mat och konsument-frågor i tidningar, böcker och

på webplatser.


Anlitas även som

moderator på konferenser och seminarier.
Bakgrund

Har arbetat med kommunikation, PR, nutrition och matlagningsteknik

på flera livsmedelsföretag, till exempel Unilever, Findus och Arla. Har även arbetat med forskningsprojekt om kost och åldrande vid Göteborgs Universitet.Har universitetsutbildning

i näringslära, livsmedels-vetenskap och kom-munikation.

Har läst medicinjournalistik på Karolinska Institutet och gått flera kurser i fotografi på Fotografiska i Stockholm. Har även gått kurs i lantbruksjournalistik i regi

av Föreningen skogs- och lantbruksjournalister.


Foto: Lina Eriksson