Böcker och tidningar

Jag medverkar med faktatexter i kokböcker. Som till exempel i Vår Kokbok, Vår Kokbok Hälsa, Vår Kokbok Vegan som ges ut av Coop och Norstedts. 

Karin Fransson är en av Sveriges främsta kockar. Jag har skrivit om hennes matlagning i böckerna: Karin Franssons sju årstider, Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons fågel, fisk och grönt.

Bonniers stora bakbok samlar de bästa recepten på bröd och kakor från tidningen Allt om Mat. Jag har skrivit faktatexterna under rubrik ”Bakskolan”. Att baka är det mest spännande som kan hända i ett kök, om du frågar mig.

Allt om Mat är Sveriges största mattidning med drygt en halv miljon läsare. Tillsammans med tidningens redaktion genomför jag tester av livsmedel och köksredskap samt skriver om resultaten. Det har jag gjort sedan 2006. Jag testar nya produkter och skriver om dessa under rubriken Nytt & Provat.

Buffé är Icas kundtidning. Under flera år bidrog jag med texter under rubriken ”Buffélabbet”. Här testade vi oss fram till de bästa tillagningsmetoderna och recepten på exempelvis lussekatter, potatisgratäng och  vildsvinsstek.

Livsmedel i fokus är tidningen för alla som arbetar i livsmedelsbranchen. Här medverkar jag med artiklar om alltifrån livsmedelspolitik och forskning till trender inom mat och hälsa.

För Ölandsmagazinet gör jag reportage om mathantverkare och konstnärer på Öland.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.